Over De Roze Mars

De Roze Mars

Wat?

De Roze Mars, dat was van 1 tot 31 oktober 2020 streven naar 10.000 stappen per dag in de strijd tegen borstkanker én voor je eigen gezondheid. Maar al te veel Belgen leiden een zittend (beroeps)leven en bewegen te weinig. 

De Roze Mars is een initiatief van Pink Ribbon en P&V. Bij Pink Ribbon en P&V weten we als geen ander hoe belangrijk een goede gezondheid is. Daarom doopten we de maand oktober om tot ‘stap-maand’. We willen mensen aanzetten om een maand lang voldoende te bewegen en per dag 30 minuten extra te stappen. 1 op 3 kankers kan je immers voorkomen door een gezonde levensstijl.

Hoe werkt het?

De Roze Mars website registreert eenvoudig alle stappen die je in de maand oktober zet. Alle deelnemers tellen hun stappen met een stappenteller, via hun smartphone of geven gewoon handmatig in hoeveel ze hebben gestapt. Pink Ribbon telt ze voor je samen en toont de resultaten. Individueel, als bedrijf en als team kan je je voortgang volgen en vergelijken.

Nieuw: maak teams!

Teams zijn het hart en de ziel van De Roze Mars 2020. Je bedrijf kan uit één team bestaan, maar binnen één bedrijf kunnen ook meerdere teams deelnemen. Of je kan een team maken met je gezin, vriendenkring of vereniging. Wie zet de meeste stappen: de collega’s van HR of het salesteam? Wie is de beste stapper binnen je gezin? Motiveer al je buddy’s om samen mee te stappen in de Roze Mars.

De Roze Mars 2020: missie geslaagd

Tijdens vorige editie van De Roze Mars in 2020 wandelden 9.075 deelnemers 31,1 keer de wereld rond voor het goede doel. Eén rondje rondom de wereld telt ruim 40.000 km. In totaal wandelden de deelnemers van De Roze Mars in 2020 1.244.665 kilometer. 

In totaal namen het afgelopen jaar maar liefst 119 bedrijven deel aan De Roze Mars.

Wat is mijn bijdrage?

Individuen en groepen met minder dan 4 leden betalen €8 per deelnemer.

Groepen en bedrijven met 4 of meer leden betalen €6 per deelnemer. Inschrijven met je bedrijf kan dus al vanaf €24, waarmee je tot 4 personen kan inschrijven. Elke extra inschrijving kost €6.

Hoe steun ik het goede doel?

Met de deelname aan De Roze Mars werk je enerzijds aan je gezondheid, maar anderzijds steun je met je bijdrage ook het goede doel. Het ingezamelde geld zal Pink Ribbon voor enkele concrete projecten gebruiken. Dit jaar is dat onder meer het project Kankerregister, dat een gelijke en betere behandeling van alle borstkankerpatiënten nastreeft.