Veelgestelde vragen

Inschrijven

Vanaf 1 maart kan je inschrijven voor de derde editie van De Roze Mars (van 1 tot en met 31 mei 2021). Vanaf 15 april kan je je stappenteller (Fitbit) of de smartphone app Google Fit connecteren met het platform, zo ben je helemaal klaar om vanaf 1 mei de uitdaging aan te gaan. 

Vanaf 15 april kan je je stappenteller (Fitbit) of de smartphone app Google Fit connecteren met het platform, zo ben je helemaal klaar om vanaf 1 mei de uitdaging aan te gaan.

Levels

We hebben de levels aangepast, zodat je op jouw tempo voldoende uitgedaagd wordt om elke dag nog meer stappen te zetten. Level 1 en 2 moet iedereen kunnen halen, ook al ben je geen geoefende wandelaar. Level 3 tot 5 is voor de mensen met een actieve levenshouding die elke dag de benen willen losschudden. Level 6 tot 8 is voor stappers die in mei echt extra tijd willen uittrekken om bijkomende kilometers af te leggen. En level 9 en 10, dat is voor de echt straffe wandelaars.

Waar staat Ella/Julie?

Je kan vanaf nu op het platform ook andere teams opzoeken. In de vorige editie van De Roze Mars hebben maar liefst 831 teams deelgenomen. Met vaak leuke namen zoals Loslopend Wild en Wandel&Babbel. Wil je weten hoe het team van je vrienden het doet, of dat van je collega’s, of dat van Ella/Julie? Dat kan je voortaan snel weten via een handige zoekfunctie. Daag je vrienden uit en zet allemaal samen die extra stappen in de strijd tegen borstkanker. Ten slotte zijn er nog een hele reeks kleinere, technische optimalisaties, die kom je gaandeweg wel tegen of misschien zelfs helemaal niet. Want dat is nu net onze bedoeling, dat alles elke editie nog vlotter verloopt, dankzij jullie, de deelnemers en hun suggesties!

Om mee te stappen met De Roze Mars betaal je €10 als individuele deelnemer. Schrijf je in met een team van 5 personen of meer, dan betaal je €8 per deelnemer.

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als individu‘ en doorloop de stappen. 

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als bedrijf‘ en doorloop de stappen. Nadat je je bedrijf hebt ingeschreven, krijg je een link waarmee je medewerkers zich dan gratis als individu kunnen registreren.

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als team‘ en doorloop de stappen. Nadat je je team hebt ingeschreven, krijg je een link waarmee je teamgenoten zich gratis als individu kunnen registreren.

Heb je nog geen account dan kan je onderaan de pagina op ‘Hebt u geen account? Nieuw account aanmaken’ klikken en een account aanmaken.

Door een klein technisch probleem tijdens het verwerkingsproces bleven enkele betalingen achter, waardoor de plaatsen nog niet beschikbaar stonden op het platform. Intussen hebben we alle betalingen verwerkt. Dankzij een aanpassing op het platform zijn aangekochte plaatsen vanaf nu binnen de 2 uur zichtbaar op het platform.

Dit probleem ontstaat wanneer Safari op een Apple gebruikt wordt. Hierbij wordt het Ogone betalingsvenster geblokkeerd als een pop up. Op dat moment blijft het cirkeltje draaien. Je dient in dit geval te klikken op de url balk: hier is een tabicoontje bijgekomen (zoals in onderstaand screenshot). Vanaf je hierover beweegt, krijg je de melding: Show blocked pop-up window. Als je dan klikt, opent het betalingsscherm van Ogone.

Enkel donaties zijn fiscaal aftrekbaar. De 6 of 8 euro deelnameprijs aan de Roze Mars is geen donatie maar inschrijvingsgeld. Door deel te nemen aan de Roze Mars steun je wel Pink Ribbon, maar je doet geen donatie aan Pink Ribbon.

Wie geld wil doneren aan Pink Ribbon kan dat via het Pink Ribbon Fonds van de Koning Boudewijn Stichting.  Verdere info vind je op de website van Pink Ribbon.

Mijn account

Ja natuurijk. Met de gratis smartphone app Google Fit kan je connecteren met het platform. Daarnaast kan je je stappen ook altijd handmatig ingeven onder ‘Mijn activiteit’ in het menu van het platform. Als je op de ‘+’ klikt, kan je manueel stappen ingeven.

Je kan de stappentellers van FitBit met het platform connecteren. Een andere mogelijkheid is om de gratis app Google Fit op je smartphone te installeren en te connecteren. Vanaf 15 april kan je connecteren met het platform, zo ben je helemaal klaar om vanaf 1 mei de uitdaging aan te gaan. 

Wanneer je geen stappenteller of smartphone hebt, kan je je stappen manueel toevoegen via “Mijn dashboard”.

 1. Download de Fitbit app in je AppStore of PlayStore.
 2. Vervolgens zijn er twee opties:
  1. Je bent al lid en kan je met die gegevens inlogen.
  2. Je bent nog geen lid en moet je dus registreren.
 3. Kies het toestel waarmee je wil verbinden. Of kies voor de optie ‘nog geen Fitbit’.
 4. Geef Fitbit toegang tot je bewegingsinformatie.
 5. Voer je accountgegevens in (naam, email, wachtwoord) en ga verder.
 6. Geef de verdere nodige informatie in: verjaardag, lengte, geslacht, gewicht). Indien je nog geen fitbit hebt.
 7. Bevestig het account en lees de privacy voorwaarden. Je account is nu klaar voor gebruik.
 8. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 9. Ga naar mijn apparaten
 10. Klik op het rondje naast FitBit om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van Fitbit.
 11. Vul hetzelfde e-mail en wachtwoord in dat je gebruikt voor je FitBit account en klik op login.
 12. Nu vraagt Fitbit je om toestemming om jouw data te delen met het platform van De Roze Mars. Vink ‘Allow All’ aan en klik daarna op Allow.
 13. Voilà, de app synchroniseert nu al je sportprestaties.
 1. Download de Google Fit app in je Appstore of Playstore
 2. Als je al een google account hebt, kan je doorgaan met jouw google e-mail adres. Anders zal je eerst even een account moeten aanmaken.
 3. Geef je gegevens in en schakel ‘activiteiten automatisch bijhouden’ in door te klikken op inschakelen.
 4. Bij de vraag ‘Fit toegang geven tot je fysieke activiteiten?’ mag je op Toestaan klikken
 5. Daarna krijg je de vraag om eventueel je locatie te gebruiken. Dit moet niet.
 6. Vink jouw dagelijks doel aan en klik op doelen instellen.
 7. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 8. Ga naar Mijn apparaten
 9. Klik op het rondje naast Google Fit om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van google.
 10. Nu krijg je de boodschap of je Pink Ribbon toestemming wil geven om gegevens over je fysieke activiteit te bekijken en op te slaan in Google Fit. Je mag op Toestaan klikken.
 11. Bevestig je keuze door nog eens op toestaan te klikken.
 12. Voila, de app is succesvol geconnecteerd met het platform en synchroniseert al je sportprestaties.

Tip! Google Fit kan gekoppeld worden met heel wat andere populaire apps zoals: Lifesum, Wear OS by Google, Nike+, Runkeeper, Strava, MyFitnessPal, Basis, Sleep as Android, Withings, Xiaomi Mi-bandjes en meer. Meer info vind je op: https://www.google.com/fit/

De kans is groot dat je met een social login ingeschreven bent en nu probeer in te loggen met een e-mail en wachtwoord. Wanneer je via deze link op ‘Inloggen’ klikt, kom je op een inlogvenster waar je 2 opties hebt. Ofwel geef je een e-mail en wachtwoord in, ofwel gebruik je een social login (Facebook, Google of Microsoft Account). Als je een social login gebruikte, is er geen wachtwoord op het platform geregistreerd. Vandaar dat je ook geen e-mail aankrijgt om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Conclusie: wanneer je ingeschreven bent met je Facebook account, moet je dit ook steeds gebruiken om in te loggen. En hetzelfde geldt voor Google en Microsoft.

. Als je wel met e-mail + paswoord registreerde, kan je je wachtwoord wel opnieuw instellen. Vergeet dan zeker niet de SPAM folder te controleren.

Internet Explorer krijgt reeds geruime tijd geen security updates meer. Hierdoor is het geen veilige browser.

Wanneer je te vaak probeert om in te loggen met foute gegevens wordt je acccount geblokkeerd. Het deblokkeren moet handmatig gebeuren. Hiervoor stuur je dan ook best een mail naar derozemars@pink-ribbon.be met in de onderwerpregel ‘Account geblokkeerd’.

De resultaten op het platform van De Roze Mars zijn niet ‘live’ te volgen. Ze worden met regelmaat gesynchroniseerd, maar er kan wat vertraging opzitten. Normaal zie je voor het einde van de volgende dag alle stappen van de vorige dag op het platform. Soms moet je dus even geduld hebben.

Als er echter meer tijd over gaat, raden we aan om manueel stappen in te geven. Dit kan onder ‘Mijn activiteit’ in het menu. Wanneer je op de roze ‘+’ klikt, kan je een datum selecteren en stappen invullen. Doe dit telkens meteen voor de hele dag, want de automatisch ingeladen stappen van die dag worden overschreven door de manuele ingave.

Als je toch automatisch stappen wil verzamelen, kan je altijd proberen om de connectie handmatig uit te zetten in de applicatie van je wearable of app. We werkten een stappenplan uit om je hierbij te ondersteunen, zowel voor Fitbit, Polar en Google Fit.

Als het deconnecteren gelukt is, kan je een nieuwe koppeling met het platform maken onder ‘Mijn apparaten’. Ook hir kan het even duren alvorens de resultaten zichtbaar worden. Als de synchronisatie opnieuw mislukt, is manuele ingave de enige oplossing.

We vermoeden dat je onbewust ingelogd bent zonder te registreren. Indien je individueel wil meestappen of een team of bedrijf wil maken, raden we je aan om volgende stappen te volgen:

1) Klik op ‘Ga naar platform’ op de website www.derozemars.be

2) Klik op 1 van de opties rechts in beeld en NIET op ‘Inloggen’.

3) Wanneer je een keuze maakt tussen ‘Deelnemen als individu/team/bedrijf’, kom je op een venster waar je OF kan ‘Aanmelden’ OF een ‘Nieuw account aanmaken’.  Klik op ‘Aanmelden’ indien je reeds eerder probeerde aan te melden maar geen menu zichbaar was. Vul je eerder gebruikte inloggegevens opnieuw in. Klik op ‘Nieuw account aanmaken’ indien u zeker bent dat u nog nooit ingelogd bent.

Volg daarna de stappen om je account te finaliseren.

Indien je met een team/bedrijf wilt meestappen, moet je via de team of bedrijfslink registreren. Gebruik tijdens de registratie dezelfde inloggegevens die je nu gebruikt.

Dat is niet erg, want elke stap telt. Elke stap die jij zet, helpt om ons doel om 10 maal rond de wereld te stappen te behalen. En elke extra stap die jij zet, is een stap in de goede richting van je gezondheid.  Registreer je dus voor De Roze Mars en wandel mee.

Vanaf 1 mei kan zie je de voorgang van het aantal kilometers, je eigen ranking, die van je team of bedrijf zien.

Teams

Nee, dat is niet nodig, want elke stap telt. Elke stap die jij zet, telt mee voor het resultaat van je groep. Ook die stappen die jij tijdens je dagdagelijkse routine alleen neemt. Natuurlijk is het leuk en motiverend om af en toe in groep af te spreken voor een wandeling.

Het is helaas niet mogelijk om deel uit te maken van meerdere teams. Eens je aangesloten bent bij een team, kan je dat niet meer wijzigen. De beheerder van je team, kan je wel verwijderen.

Vanaf twee personen kan je samen een team vormen. Let wel: Er is een korting wanneer je je met 5 of meer personen inschrijft. De deelnamekost bedraagt dan €8 per persoon in plaats van €10.

De teamadmin of bedrijfsadmin van een team of bedrijf heeft nog op elk moment de mogelijkheid om extra teamleden toe te voegen. Onder ‘Mijn team’ of ‘Mijn bedrijf’ heb je onderaan de optie ‘Betaal voor extra teamleden’. Op die manier kan je voor extra plaatsen een betaling doen. 

Dat kan je voortaan snel te weten komen via de nieuwe handige zoekfunctie. Daag je vrienden uit en zet allemaal samen die extra stappen in de strijd tegen borstkanker.

Ja. Sinds dit jaar kan de teamcaptain leden verwijderen uit zijn team tot en met 23 mei. Zo kan jij bij een ander team aansluiten. 

Was je deelnemer in een bedrijfsteam

Nadat je teamcaptain je verwijderd heeft, kan je aansluiten bij een nieuw team. Log je in met je bestaande login gegevens en geef onder ‘Mijn team’ de code in van je nieuwe team. Doe je dit eens De Roze Mars reeds gestart is, zullen je stappen in mindering gebracht worden bij je oude team en automatisch meetellen voor je nieuwe team.

Was je deelnemer van een team (zonder bedrijf)?

Nadat je teamcaptain je verwijderd heeft, kan je aansluiten bij een nieuw team of individieel aan het stappen gaan. Je hebt dus twee mogelijkheden:

 • Indivudeel deelnemen: log in met je bestaande login gegevens en koop een slot aan
 • Bij een ander team aansluiten: klik op de uitnodigingslink van je nieuwe team en log in met je bestaande gegevens

Doe je dit eens De Roze Mars reeds gestart is, zullen je stappen in mindering gebracht worden bij je oude team. Om je oude stappen te laten meetellen bij je nieuwe team, kan je opnieuw de connectie maken met Fitbit of Google Fit. Je oude stappen zullen dan automatisch ingeladen worden bij je nieuwe team. Had je handmatig je stappen ingegeven? Dan zal je dit opnieuw moeten doen in je nieuwe team.

Ja. Sinds dit jaar kan de bedrijfsadmin en teamcaptain leden verwijderen uit het bedrijf of team. Dit kan tot en met 23 mei. Op die manier komt het slot opnieuw vrij en kan jij een nieuwe deelnemer uitnodigen. Onder ‘Mijn Bedrijf’ of ‘Mijn Team’ kan je onderaan klikken op ‘Overzicht leden’, achter de namen zal je een vuilbakje zien staan, door hierop te klikken verwijder je de desbetreffende deelnemer en komt er een slot vrij. Wil je als bedrijfsadmin een persoon verwijderen uit een specifiek team maar niet uit het bedrijf? Klik dan eerst op ‘Overzicht teams’. 

 

Extra

Ja, dat kan. Je kan ervoor kiezen om vrijblijvend een gift te doen. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40. Lees hier hoe je donateur kunt worden.

Met een deelname aan De Roze Mars steun je niet enkel Pink Ribbon, maar werk je ook aan je eigen gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een halfuur per dag wandelen (of ongeveer 10.000 stappen per dag) al voldoende om je gezondheid een boost te geven.

Dat is niet erg, want elke stap telt. Elke stap die jij zet, helpt om ons doel om 10 maal rond de wereld te stappen te behalen. En elke extra stap die jij zet, is een stap in de goede richting van je gezondheid.  Registreer je dus voor De Roze Mars en wandel mee.