Veelgestelde vragen

Omwille van de Coronacrisis in België wordt De Roze Mars van mei naar oktober verplaatst. Normaal zou deze voor het tweede jaar op rij doorgaan van 1 tot en met 31 mei. Pink Ribbon roept dan alle Belgen op om 10.000 stappen per dag te zetten. De bewegingscampagne wordt nu uitgesteld naar oktober indien de situatie dan gestabiliseerd is.

Brigitte Vanderveren, Executive Director vzw Pink Ribbon: “De Roze Mars draait rond gezondheid. We kunnen de veiligheid en de gezondheid van  de deelnemers niet op het spel zetten, op een moment dat het COVID-19-virus zo aanwezig is. We roepen daarom nu op om van 1 tot 31 oktober deel te nemen aan de Roze Mars en 10.000 stappen per dag te zetten. Oktober is een maand die sowieso al in het teken staat van de strijd tegen borstkanker. We moedigen iedereen wel aan om ook nu dagelijks 10.000 stappen te zetten, alleen, rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen in het kader van de Coronacrisis. Zo houden we het gezond!”

Deelnemers kunnen inschrijven vanaf 9 maart 2020 via de site van De Roze Mars. 

Ja, want elke stap telt, tot de laatste dag kan je nog deelnemen aan De Roze Mars en zo mee strijden tegen borstkanker.  Voor de beste beleving van De Roze Mars sporen we wel aan om voor 30 september je registratie te voltooien.

Heb je nog geen account dan kan je onderaan de pagina op ‘Hebt u geen account? Aanmelden’ klikken en een account aanmaken.

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als individu‘ en doorloop de stappen. 

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als bedrijf‘ en doorloop de stappen. Nadat je je bedrijf hebt ingeschreven, krijg je een link waarmee je medewerkers zich dan gratis als individu kunnen registreren.

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als team‘ en doorloop de stappen. Nadat je je team hebt ingeschreven, krijg je een link waarmee je teamgenoten zich gratis als individu kunnen registreren.

Nee, dat is niet nodig, want elke stap telt. Elke stap die jij zet, telt mee voor het resultaat van je groep. Ook die stappen die jij tijdens je dagdagelijkse routine alleen neemt. Natuurlijk is het leuk en motiverend om af en toe in groep af te spreken voor een wandeling.

Het is helaas niet mogelijk om deel uit te maken van meerdere teams. Eens je aangesloten bent bij een team, kan je dat niet meer wijzigen. De beheerder van je team, kan je wel verwijderen.

Vanaf twee personen kan je samen een team vormen.  Let wel: Er is een korting wanneer je je met 4 of meer personen inschrijft. De deelnamekost bedraagt dan €6 per persoon in plaats van €8.

Het is momenteel niet voorzien dat iemand die reeds betaald heeft, zich kan aansluiten bij een reeds bestaand team. Denk dus goed na of je alleen of in team wil deelnemen alvorens de registratiestappen te doorlopen!

Met een deelname aan De Roze Mars steun je niet enkel Pink Ribbon, maar werk je ook aan je eigen gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een halfuur per dag wandelen (of ongeveer 10.000 stappen per dag) al voldoende om je gezondheid een boost te geven.

Dat is niet erg, want elke stap telt. Elke stap die jij zet, helpt om ons doel om 10 maal rond de wereld te stappen te behalen. En elke extra stap die jij zet, is een stap in de goede richting van je gezondheid.  Registreer je dus voor De Roze Mars en wandel mee.

Ja natuurijk. Met de gratis smartphone app Google Fit kan je connecteren met het platform. Daarnaast kan je je stappen ook altijd handmatig ingeven.

Je kan de stappentellers van FitBit en Polar met het platform connecteren. Een andere mogelijkheid is om de gratis app Google Fit op je smartphone te installeren en te connecteren.

Wanneer je geen stappenteller of smartphone hebt, kan je je stappen manueel toevoegen via “Mijn dashboard”.

 1. Download de Fitbit app in je AppStore of PlayStore.
 2. Vervolgens zijn er twee opties:
  1. Je bent al lid en kan je met die gegevens inlogen.
  2. Je bent nog geen lid en moet je dus registreren.
 3. Kies het toestel waarmee je wil verbinden. Of kies voor de optie ‘nog geen Fitbit’.
 4. Geef Fitbit toegang tot je bewegingsinformatie.
 5. Voer je accountgegevens in (naam, email, wachtwoord) en ga verder.
 6. Geef de verdere nodige informatie in: verjaardag, lengte, geslacht, gewicht). Indien je nog geen fitbit hebt.
 7. Bevestig het account en lees de privacy voorwaarden. Je account is nu klaar voor gebruik.
 8. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 9. Ga naar mijn apparaten
 10. Klik op het rondje naast FitBit om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van Fitbit.
 11. Vul hetzelfde e-mail en wachtwoord in dat je gebruikt voor je FitBit account en klik op login.
 12. Nu vraagt Fitbit je om toestemming om jouw data te delen met het platform van De Roze Mars. Vink ‘Allow All’ aan en klik daarna op Allow.
 13. Voilà, de app synchroniseert nu al je sportprestaties.
 1. Download de Polar flow app in je AppStore of PlayStore.
 2. Open de Polar flow app op je mobiele apparaat.
 3. De Flow app herkent je horloge als het in de buurt is en vraagt je om het koppelen te starten. Tik op Start.
 4. Wanneer de melding van het Bluetooth-koppelverzoek op je mobiele apparaat verschijnt, controleer je of de code op je mobiele apparaat overeenkomt met de code op je horloge.
 5. Accepteer het Bluetooth-koppelverzoek op je mobiele apparaat.
 6. Bevestig de pincode op je horloge door op OK te drukken.
 7. Koppelen voltooid wordt weergegeven zodra het koppelen is voltooid.
 8. Meld je aan met je Polar account of maak een nieuw account. In de app helpen we je met het aanmelden en de configuratie.
 9. Nadat je de instellingen hebt geconfigureerd, tik je op Opslaan en synchroniseren en worden je instellingen gesynchroniseerd naar je horloge.
 10. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 11. Ga naar mijn apparaten.
 12. Klik op het rondje naast Polar om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van Polar.
 13. Vul hetzelfde e-mail en wachtwoord in dat je gebruikt voor je Polar account en klik op aanmelden.
 14. Nu vraagt Polar je om toestemming om jouw data te delen met het platform van De Roze Mars. Vink ‘Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden” aan en klik daarna op Accepteren.
 15. Voilà, de app synchroniseert nu al je sportprestaties.
 1. Download de Google Fit app in je Appstore of Playstore
 2. Als je al een google account hebt, kan je doorgaan met jouw google e-mail adres. Anders zal je eerst even een account moeten aanmaken.
 3. Geef je gegevens in en schakel ‘activiteiten automatisch bijhouden’ in door te klikken op inschakelen.
 4. Bij de vraag ‘Fit toegang geven tot je fysieke activiteiten?’ mag je op Toestaan klikken
 5. Daarna krijg je de vraag om eventueel je locatie te gebruiken. Dit moet niet.
 6. Vink jouw dagelijks doel aan en klik op doelen instellen.
 7. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 8. Ga naar Mijn apparaten
 9. Klik op het rondje naast Google Fit om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van google.
 10. Nu krijg je de boodschap of je Pink Ribbon toestemming wil geven om gegevens over je fysieke activiteit te bekijken en op te slaan in Google Fit. Je mag op Toestaan klikken.
 11. Bevestig je keuze door nog eens op toestaan te klikken.
 12. Voila, de app is succesvol geconnecteerd met het platform en synchroniseert al je sportprestaties.

Tip! Google Fit kan gekoppeld worden met heel wat andere populaire apps zoals: Lifesum, Wear OS by Google, Nike+, Runkeeper, Strava, MyFitnessPal, Basis, Sleep as Android, Withings, Xiaomi Mi-bandjes en meer. Meer info vind je op: https://www.google.com/fit/

Dit probleem ontstaat wanneer Safari op een Apple gebruikt wordt. Hierbij wordt het Ogone betalingsvenster geblokkeerd als een pop up. Op dat moment blijft het cirkeltje draaien. Je dient in dit geval te klikken op de url balk: hier is een tabicoontje bijgekomen (zoals in onderstaand screenshot). Vanaf je hierover beweegt, krijg je de melding: Show blocked pop-up window. Als je dan klikt, opent het betalingsscherm van Ogone.

Internet Explorer krijgt reeds geruime tijd geen security updates meer. Hierdoor is het geen veilige browser.

Vorig jaar kon je deelnemen aan de prijs van €5. Dit jaar ontwikkelden we een totaal vernieuwd platform met meer mogelijkheden. Het blijft een aanvaardbare prijs voor een stapje in de richting van een betere gezondheid. En vergeet niet: je steunt meteen ook het goede doel!

Enkel donaties zijn fiscaal aftrekbaar. De 6 of 8 euro deelnameprijs aan de Roze Mars is geen donatie maar inschrijvingsgeld. Door deel te nemen aan de Roze Mars steun je wel Pink Ribbon, maar je doet geen donatie aan Pink Ribbon.

Wie geld wil doneren aan Pink Ribbon kan dat via het Pink Ribbon Fonds van de Koning Boudewijn Stichting.  Verdere info vind je op de website van Pink Ribbon.

Ja, dat kan. Je kan ervoor kiezen om vrijblijvend een gift te doen. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40. Lees hier hoe je donateur kunt worden.