Veelgestelde vragen

Je kan je stappen nog manueel ingeven voor de periode van 1/10/2020 tot en met 31/10/2020 tot het einde van de maand november.

Je kan het platform nog raadplegen tot het einde van de maand november. Vanaf december wordt het platform afgesloten en werken we aan een verbeteringen en misschien wel nieuwe features voor een nieuwe editie in het voorjaar van 2021.

Zeker en vast! We zijn enorm blij met de massale deelname van dit jaar en kunnen niet wachten om in het voorjaar van 2021 terug van start te gaan. Je kan op onze homepage alvast je gegevens achterlaten voor deze editie.

Inschrijvingen voor de volgende editie staan nog niet open. Je kan op onze homepage alvast je gegevens achterlaten zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Ja, dat kan. Je kan ervoor kiezen om vrijblijvend een gift te doen. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40. Lees hier hoe je donateur kunt worden.

Met een deelname aan De Roze Mars steun je niet enkel Pink Ribbon, maar werk je ook aan je eigen gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een halfuur per dag wandelen (of ongeveer 10.000 stappen per dag) al voldoende om je gezondheid een boost te geven.

Ja, want elke stap telt, tot de laatste dag kan je nog deelnemen aan De Roze Mars en zo mee strijden tegen borstkanker.  Voor de beste beleving van De Roze Mars sporen we wel aan om voor 30 september je registratie te voltooien.

Heb je nog geen account dan kan je onderaan de pagina op ‘Hebt u geen account? Nieuw account aanmaken’ klikken en een account aanmaken.

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als individu‘ en doorloop de stappen. 

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als bedrijf‘ en doorloop de stappen. Nadat je je bedrijf hebt ingeschreven, krijg je een link waarmee je medewerkers zich dan gratis als individu kunnen registreren.

Op de homepage www.derozemars.be kan je je op drie manieren registreren: als individu, als team of als bedrijf. Je ziet er de drie aparte buttons staan. Kies ‘inschrijven als team‘ en doorloop de stappen. Nadat je je team hebt ingeschreven, krijg je een link waarmee je teamgenoten zich gratis als individu kunnen registreren.

Nee, dat is niet nodig, want elke stap telt. Elke stap die jij zet, telt mee voor het resultaat van je groep. Ook die stappen die jij tijdens je dagdagelijkse routine alleen neemt. Natuurlijk is het leuk en motiverend om af en toe in groep af te spreken voor een wandeling.

Het is helaas niet mogelijk om deel uit te maken van meerdere teams. Eens je aangesloten bent bij een team, kan je dat niet meer wijzigen. De beheerder van je team, kan je wel verwijderen.

Vanaf twee personen kan je samen een team vormen.  Let wel: Er is een korting wanneer je je met 4 of meer personen inschrijft. De deelnamekost bedraagt dan €6 per persoon in plaats van €8.

Het is momenteel niet voorzien dat iemand die reeds betaald heeft, zich kan aansluiten bij een reeds bestaand team. Denk dus goed na of je alleen of in team wil deelnemen alvorens de registratiestappen te doorlopen!

De teamadmin of bedrijfsadmin van een team of bedrijf heeft nog op elk moment de mogelijkheid om extra teamleden toe te voegen. Onder ‘Mijn team’ of ‘Mijn bedrijf’ heb je onderaan de optie ‘Betaal voor extra teamleden’. Op die manier kan je voor extra plaatsen een betaling doen. Let op! Het platform rekent enkel het verminder tarief van €6 ipv €8 aan wanneer je opnieuw voor minstens 4 personen bijbetaald. 

Ja natuurijk. Met de gratis smartphone app Google Fit kan je connecteren met het platform. Daarnaast kan je je stappen ook altijd handmatig ingeven onder ‘Mijn activiteit’ in het menu van het platform. Als je op de ‘+’ klikt, kan je manueel stappen ingeven.

Je kan de stappentellers van FitBit en Polar met het platform connecteren. Een andere mogelijkheid is om de gratis app Google Fit op je smartphone te installeren en te connecteren.

Wanneer je geen stappenteller of smartphone hebt, kan je je stappen manueel toevoegen via “Mijn dashboard”.

 1. Download de Fitbit app in je AppStore of PlayStore.
 2. Vervolgens zijn er twee opties:
  1. Je bent al lid en kan je met die gegevens inlogen.
  2. Je bent nog geen lid en moet je dus registreren.
 3. Kies het toestel waarmee je wil verbinden. Of kies voor de optie ‘nog geen Fitbit’.
 4. Geef Fitbit toegang tot je bewegingsinformatie.
 5. Voer je accountgegevens in (naam, email, wachtwoord) en ga verder.
 6. Geef de verdere nodige informatie in: verjaardag, lengte, geslacht, gewicht). Indien je nog geen fitbit hebt.
 7. Bevestig het account en lees de privacy voorwaarden. Je account is nu klaar voor gebruik.
 8. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 9. Ga naar mijn apparaten
 10. Klik op het rondje naast FitBit om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van Fitbit.
 11. Vul hetzelfde e-mail en wachtwoord in dat je gebruikt voor je FitBit account en klik op login.
 12. Nu vraagt Fitbit je om toestemming om jouw data te delen met het platform van De Roze Mars. Vink ‘Allow All’ aan en klik daarna op Allow.
 13. Voilà, de app synchroniseert nu al je sportprestaties.
 1. Download de Polar flow app in je AppStore of PlayStore.
 2. Open de Polar flow app op je mobiele apparaat.
 3. De Flow app herkent je horloge als het in de buurt is en vraagt je om het koppelen te starten. Tik op Start.
 4. Wanneer de melding van het Bluetooth-koppelverzoek op je mobiele apparaat verschijnt, controleer je of de code op je mobiele apparaat overeenkomt met de code op je horloge.
 5. Accepteer het Bluetooth-koppelverzoek op je mobiele apparaat.
 6. Bevestig de pincode op je horloge door op OK te drukken.
 7. Koppelen voltooid wordt weergegeven zodra het koppelen is voltooid.
 8. Meld je aan met je Polar account of maak een nieuw account. In de app helpen we je met het aanmelden en de configuratie.
 9. Nadat je de instellingen hebt geconfigureerd, tik je op Opslaan en synchroniseren en worden je instellingen gesynchroniseerd naar je horloge.
 10. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 11. Ga naar mijn apparaten.
 12. Klik op het rondje naast Polar om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van Polar.
 13. Vul hetzelfde e-mail en wachtwoord in dat je gebruikt voor je Polar account en klik op aanmelden.
 14. Nu vraagt Polar je om toestemming om jouw data te delen met het platform van De Roze Mars. Vink ‘Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden” aan en klik daarna op Accepteren.
 15. Voilà, de app synchroniseert nu al je sportprestaties.
 1. Download de Google Fit app in je Appstore of Playstore
 2. Als je al een google account hebt, kan je doorgaan met jouw google e-mail adres. Anders zal je eerst even een account moeten aanmaken.
 3. Geef je gegevens in en schakel ‘activiteiten automatisch bijhouden’ in door te klikken op inschakelen.
 4. Bij de vraag ‘Fit toegang geven tot je fysieke activiteiten?’ mag je op Toestaan klikken
 5. Daarna krijg je de vraag om eventueel je locatie te gebruiken. Dit moet niet.
 6. Vink jouw dagelijks doel aan en klik op doelen instellen.
 7. Registreer of meld je aan op het platform van De Roze Mars.
 8. Ga naar Mijn apparaten
 9. Klik op het rondje naast Google Fit om deze te activeren. Je komt op een nieuwe webpagina van google.
 10. Nu krijg je de boodschap of je Pink Ribbon toestemming wil geven om gegevens over je fysieke activiteit te bekijken en op te slaan in Google Fit. Je mag op Toestaan klikken.
 11. Bevestig je keuze door nog eens op toestaan te klikken.
 12. Voila, de app is succesvol geconnecteerd met het platform en synchroniseert al je sportprestaties.

Tip! Google Fit kan gekoppeld worden met heel wat andere populaire apps zoals: Lifesum, Wear OS by Google, Nike+, Runkeeper, Strava, MyFitnessPal, Basis, Sleep as Android, Withings, Xiaomi Mi-bandjes en meer. Meer info vind je op: https://www.google.com/fit/

Dit probleem ontstaat wanneer Safari op een Apple gebruikt wordt. Hierbij wordt het Ogone betalingsvenster geblokkeerd als een pop up. Op dat moment blijft het cirkeltje draaien. Je dient in dit geval te klikken op de url balk: hier is een tabicoontje bijgekomen (zoals in onderstaand screenshot). Vanaf je hierover beweegt, krijg je de melding: Show blocked pop-up window. Als je dan klikt, opent het betalingsscherm van Ogone.

De kans is groot dat je een andere manier probeert te gebruiken om in te loggen dan de gekozen manier tijdens de initiële inschrijving. Wanneer je via deze link op ‘Inloggen’ klikt, kom je op een inlogvenster waar je 2 opties hebt. Ofwel geef je een e-mail en wachtwoord in, ofwel gebruik je een social login (Facebook, Google of Microsoft Account). Wanneer je ingeschreven bent met je Facebook account, moet je dit ook steeds gebruiken om in te loggen.

De kans is groot dat je met een social login ingeschreven bent en nu probeer in te loggen met een e-mail en wachtwoord. Wanneer je via deze link op ‘Inloggen’ klikt, kom je op een inlogvenster waar je 2 opties hebt. Ofwel geef je een e-mail en wachtwoord in, ofwel gebruik je een social login (Facebook, Google of Microsoft Account). Als je een social login gebruikte, is er geen wachtwoord op het platform geregistreerd. Vandaar dat je ook geen e-mail aankrijgt om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Conclusie: wanneer je ingeschreven bent met je Facebook account, moet je dit ook steeds gebruiken om in te loggen. En hetzelfde geldt voor Google en Microsoft.

. Als je wel met e-mail + paswoord registreerde, kan je je wachtwoord wel opnieuw instellen. Vergeet dan zeker niet de SPAM folder te controleren.

Internet Explorer krijgt reeds geruime tijd geen security updates meer. Hierdoor is het geen veilige browser.

Vorig jaar kon je deelnemen aan de prijs van €5. Dit jaar ontwikkelden we een totaal vernieuwd platform met meer mogelijkheden. Het blijft een aanvaardbare prijs voor een stapje in de richting van een betere gezondheid. En vergeet niet: je steunt meteen ook het goede doel!

Enkel donaties zijn fiscaal aftrekbaar. De 6 of 8 euro deelnameprijs aan de Roze Mars is geen donatie maar inschrijvingsgeld. Door deel te nemen aan de Roze Mars steun je wel Pink Ribbon, maar je doet geen donatie aan Pink Ribbon.

Wie geld wil doneren aan Pink Ribbon kan dat via het Pink Ribbon Fonds van de Koning Boudewijn Stichting.  Verdere info vind je op de website van Pink Ribbon.

We kunnen helaas geen accounts verwijderen. We begrijpen dat dit lastig is, maar het platform is hier niet op voorzien.

Als je door dubbele accounts in een team/bedrijf alle beschikbare plaatsen hebt gevuld, kunnen we enkel aanraden om extra plaatsen aan te kopen. De team/bedrijfadmin kan dit onder ‘Mijn team’ of ‘Mijn bedrijf’. Houd er rekening mee dat het verlaagde tarief van €6 in plaats van €8 pas geldig is vanaf 4 personen, ook wanneer een team/bedrijf al met (meer dan) 4 personen is.

Door een klein technisch probleem tijdens het verwerkingsproces bleven enkele betalingen achter, waardoor de plaatsen nog niet beschikbaar stonden op het platform. Intussen hebben we alle betalingen verwerkt. Dankzij een aanpassing op het platform zijn aangekochte plaatsen vanaf nu binnen de 2 uur zichtbaar op het platform.

Wanneer je te vaak probeert om in te loggen met foute gegevens wordt je acccount geblokkeerd. Het deblokkeren moet handmatig gebeuren. Hiervoor stuur je dan ook best een mail naar derozemars@pink-ribbon.be met in de onderwerpregel ‘Account geblokkeerd’.

De resultaten op het platform van De Roze Mars zijn niet ‘live’ te volgen. Ze worden met regelmaat gesynchroniseerd, maar er kan wat vertraging opzitten. Normaal zie je voor het einde van de volgende dag alle stappen van de vorige dag op het platform. Soms moet je dus even geduld hebben.

Als er echter meer tijd over gaat, raden we aan om manueel stappen in te geven. Dit kan onder ‘Mijn activiteit’ in het menu. Wanneer je op de roze ‘+’ klikt, kan je een datum selecteren en stappen invullen. Doe dit telkens meteen voor de hele dag, want de automatisch ingeladen stappen van die dag worden overschreven door de manuele ingave.

Als je toch automatisch stappen wil verzamelen, kan je altijd proberen om de connectie handmatig uit te zetten in de applicatie van je wearable of app. We werkten een stappenplan uit om je hierbij te ondersteunen, zowel voor Fitbit, Polar en Google Fit.

Als het deconnecteren gelukt is, kan je een nieuwe koppeling met het platform maken onder ‘Mijn apparaten’. Ook hir kan het even duren alvorens de resultaten zichtbaar worden. Als de synchronisatie opnieuw mislukt, is manuele ingave de enige oplossing.

We vermoeden dat je onbewust ingelogd bent zonder te registreren. Indien je individueel wil meestappen of een team of bedrijf wil maken, raden we je aan om volgende stappen te volgen:

1) Klik op ‘Ga naar platform’ op de website www.derozemars.be

2) Klik op 1 van de opties rechts in beeld en NIET op ‘Inloggen’.

3) Wanneer je een keuze maakt tussen ‘Deelnemen als individu/team/bedrijf’, kom je op een venster waar je OF kan ‘Aanmelden’ OF een ‘Nieuw account aanmaken’.  Klik op ‘Aanmelden’ indien je reeds eerder probeerde aan te melden maar geen menu zichbaar was. Vul je eerder gebruikte inloggegevens opnieuw in. Klik op ‘Nieuw account aanmaken’ indien u zeker bent dat u nog nooit ingelogd bent.

Volg daarna de stappen om je account te finaliseren.

Indien je met een team/bedrijf wilt meestappen, moet je via de team of bedrijfslink registreren. Gebruik tijdens de registratie dezelfde inloggegevens die je nu gebruikt.

Deelnemers kunnen inschrijven vanaf 9 maart 2020 via de site van De Roze Mars. 

Dat is niet erg, want elke stap telt. Elke stap die jij zet, helpt om ons doel om 10 maal rond de wereld te stappen te behalen. En elke extra stap die jij zet, is een stap in de goede richting van je gezondheid.  Registreer je dus voor De Roze Mars en wandel mee.